Carta als militants i a les militants socialistes

newsletter_02-09

Benvolguda companya / benvolgut company,

T’escric aquest darrer missatge de campanya electoral per dir-te que és molt important que demà dissabte vagis a votar.

La participació és una conquesta a la qual no volem renunciar.

És important que amb la teva participació demostris que fer primàries per escollir líders, o fer consultes per tal que els militants decideixin qüestions transcendentals, són noves i millors maneres de fer política a les quals no volem renunciar. I la millor manera de demostrar que no volem renunciar-hi és participar.

Faci el que faci el PSOE, el PSC ha de votar no a Rajoy.

Com bé saps fa dies que reclamo al PSOE una consulta a la militància socialista sobre un eventual canvi de posició respecte de la investidura de Mariano Rajoy. També coneixes quina és la meva opinió. Faci el que faci el PSOE, el PSC ha de mantenir la seva posició contrària a la investidura de Rajoy. Perquè no compartim la seva política econòmica i social. Perquè no el creiem capaç, ni amb la voluntat suficient, de lluitar contra la corrupció. I perquè no podem de cap manera avalar la continuïtat de qui no ha volgut obrir un diàleg per resoldre l’encaix de Catalunya amb la resta d’Espanya. Per defensar tot això necessitem un lideratge sòlid i influent.

newsletter_02-03

La relació federal amb el PSOE ha estat un èxit que cal mantenir.

A propòsit del PSOE i de les veus que posen en qüestió la relació del PSC amb el socialisme espanyol, vull dir-te que sóc dels que pensen que la unificació socialista de l’any 1978 va ser la decisió política més encertada presa a la història del socialisme a Catalunya. L’aliança federal del socialisme català amb el PSOE ha proporcionat els avenços més importants mai vistos, tant en el benestar de les classes populars i treballadores a Catalunya i a tota Espanya, com en el desenvolupament de l’autogovern de Catalunya.

És un fet innegable que el socialisme espanyol es troba avui en una situació delicada. I no seria positiu ni per al PSC ni per al PSOE trencar la seva relació federal. Afegiria nous problemes sense resoldre’n cap. Al contrari, hem de contribuir a resoldre la difícil situació creada, des de la coherència política i amb l’activació urgent dels nostres mecanismes democràtics.

Vull un partit útil per a la societat.

Demano el teu vot si penses que el partit ha d’afrontar de forma consensuada els necessaris canvis polítics i organitzatius per fer-lo més útil com a instrument de transformació social. Coneixes el meu esperit integrador. L’he demostrat sempre.

newsletter_02-04

 

Tinc arguments sòlids i lideratge reconegut.

Demano el teu vot si penses que no convé introduir canvis en el nostre rumb i en les nostres posicions polítiques fonamentals sense una necessària i profunda reflexió col·lectiva. Saps que al partit li cal tenir una estratègia i un missatge consistents, que la gent entengui i que no vagi canviant cada poc temps en funció de modes o rampells. Em coneixes de fa temps i saps que acostumo a pensar molt els passos a donar i que tinc arguments sòlids, que reconeixen fins i tot els nostres adversaris.

Demano el teu vot si creus que és important, i sobretot, útil per al PSC i per als interessos dels catalans tenir com a Primer Secretari a una persona com jo, amb un lideratge reconegut dins i fora del partit, a Catalunya i també en el conjunt d’Espanya.

Ofereixo la meva experiència i capacitat.

Demano el teu vot si penses que cal aprofitar les persones amb experiència. Si penses que l’important no és l’edat de la persona, ni el temps que fa que milita al partit, sinó el fet de tenir una actitud oberta a les innovacions i als canvis. Crec que sóc d’aquesta classe de persones: tinc experiència i una mentalitat oberta.

newsletter_02-05

Demano el teu vot per continuar el treball iniciat.

En definitiva, demano el teu vot per continuar liderant el PSC i poder afrontar els canvis necessaris per millorar el partit amb esperit integrador; per proposar al conjunt del partit l’estratègia a seguir cap endins i cap enfora, amb la mirada posada en el futur però fent cada pas amb seguretat; i per tenir tota la força dels socialistes per seguir plantant cara a la insensata deriva independentista al Parlament de Catalunya.

Moltes gràcies.

iceta_signatura

“No hay socialismo sin revolución” (Cartells socialistes)

Miquel Iceta balla al ritme de Queen a “El Hormiguero 3.0”

 

 

 

Anuncis